torstai 29. toukokuuta 2014

Päähine unkarilaiseen tanssiin

Kuten jossain kohtaa mainitsin, puvustan balettia ja tanssia. Tämä muistuttaa kokoshnik-päähinettä, mutta koossa ja koristelussa on paljon eroa. Tämä on helpomp ja nopeampi valmistaa, mutta on kuitenkin näyttävä asuste tanssijoille, joita tässä esityksessä on toistakymmentä.

Headdress for Hungarian dance

As I mentioned on some point, I make dance costumes. This resembles a kokoshnik headdress, but is much more simple and easier to make.

Päähineen valmistaminen aloitetaan tukikankaan silittämisellä puuvillakappaleeseen.

It starts with ironing bukcram to cotton.


Ylläolevan kappaleen päälle laitetaan toinen puuvillakappale, jossa tulikangasta ei tarvita. Kaavan mukaan leikataan tarvittava määrä päähineitä.

Cut two using a pattern. The other layer needs no buckram.


Aseta pala pitsikangasta tukikankaisen palan päälle ja pistä nuppineuloilla kiinni.

Place a piece of lace-type fabric and fasten it with pins.


Ompele pienellä siksakilla kuvion reunoista.

Sew with small zigxag stitch along the edges of the pattern on the lace.


Leikkaa ylimääräinen pitsi pois.

Cut the excess lace off.



Laita kappaleet oikeat puolet vastakkain.

Place the pieces right sides together.


Ompele ylin sauma.

Sew the top seam.


Leikkaa saumanvarat pienemmiksi, niin kääntyy helpommin ja kauniimmin.

Cut the extra seam allowances off, so it will turn easilly and look prettier.


Käännä ja silitä.

Turn the piece right sides out and iron it.


Ompele alareunaan pitkä vinonauha. Tällä huolitellaan alareuna ja se toimii myös solmiamisnauhana.

Sew a bias tape on the bottom edge. The ends will be used for tying this around the head.


Silitä vinonauha ja ompele koristeellisella ompeleella päältä, jos sellainen koneestasi löytyy. Omani on Singer Quantum Stylist.

Iron the bias tape. Sew it from the top with a decorative stitch, if possible. I use Singer Quantum Stylist.


Unohdin, että tuohon reunaan piti ommella hopeanauha.Tyttö halusi leikkiä paint.netillä.

My daughter wanted to play with paint.net .


keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Aurora

Tämä tässä on Aurora.

This is Aurora.




Viitta on uunissa rypistettyä organzaa.

The cape is organza, crincled in the oven. Just wet the fabric. put it in a small jar an warm it in the oven under supervision. Until it´s almost dry.

lauantai 24. toukokuuta 2014

Harajuku Kittycat

Tämän kisulin inspiraationa toimivat hyvällä tavalla kajahtaneet, ja niin sympaattiset japanilaistytöt, joita harajukuiksi kutsutaan. Hamonen on farkunlahkeesta, toppi on kaksi nilkkasukkaa. Pälyilevä hiiri on valkoista flanellia. Sukkikset on maalattu. Moonbootsit syntyivät kieputtamalla suikaleita jalkojen ympäri.

This kittycat is inspired by the Japanese harajuku-girls. 




perjantai 23. toukokuuta 2014

Juusto-hiiri

Tämä tässä on 6-vuotiaan poikani eskarissa tekemä Juusto-hiiri. Pojalleni oli kovin tärkeä juttu saada hieno hiiri tänne äidin blogiin, onhan täällä esitelty isosiskon Tilda-nukkekin. Suloinen hiiri ja todellakin postauksen arvoinen!

This little fellow is a mouse named Juusto (Cheese). He is made by my 6 yo son. This post was very important to him, after all, this is a crafting blog. This sweet little thing is definately worth a post!


Pihaveistos löytää muotonsa

Heti herättyäni hipsin ulos ja tein sen pelottavimman jutun. Käänsin neidon alakyljelleen ja nostin kottikärryyn. Polvitaipeista ja ranteesta murtui, mutta sen enempää vahinkoa ei tapahtunut. Kuljetin patsaan paikalleen, huvimajan takana olevaan nurkkaan.

As soon as I woke up, I moved the maiden to her final resting place (in a non-ominous way). Her knees and wrist broke a little, but nothing too  serious.

Nyt piti peittää keltaiset kohdat ja hankalaahan se oli, mutta tekeminen opettaa. Kasvojen kanssa olin ihmeissäni hetken, koska siihen ei meinannut tarttua mikään.

Now I had to cover the yellow parts, it was tricky because of gravity, but you learn as you try and fail. The face puzzled me for a while, because the concrete kept falling off of it.


Tässä vaiheessa kameran kasvojentunnistus tunnisti tämän "ihmiseksi", jee!

At this point the camera´s facial recognition started working, so it resembles a human, yay!


Kaavin mehikasvit hemmettiin ja tein tuommoisen liehuletin.

I scraped the moss and succulend plants to kingdom come and made her this sort of flowy hair thing.

 
 

Ei ihan valmis vielä, tarvitsee paikoitellen lisää kuraa. Lisäksi hion sitä vähäsen ja kenties maalaan tummemmaksi. Tästä tulee melkoisen vaalea.

Not quite finished. Still needs some concrete in hard to reach places. Some sanding needs to be done, and perhaps I will paint it a little darker.

torstai 22. toukokuuta 2014

Tee-se-itse puutarhapatsas -jatkoa

Koin pientä rimakauhua aloittaessani tämän haastavimman vaiheen, betonin, eli kuran lätkimisen neidon kuoreksi. Löysin Tokmannilta edullisia levityslastoja, parin euron kieppeilla per kpl.
Betonina käytin Vetonit S30. Se olisi pitänyt sekoittaa vispilällä, mutta sekoitin tikulla ja kauhalla. Hyvin sekoittui.

Now it´s time continue the DIY garden statue project. These three tools were affordable. I used Vetonit S30, and mixed it with a spatula and a stick.

Tässä vaiheessa tuntui siltä, ettei tästä mitään tule. Kurakin oli liian löysää. Kasvot oli jätettävä täysin kesken toistaiseksi.

At this poin I thought this is not going to end well- The concrete had too much water. I had to leave the face totally unfinished for the time being.


Tältä kuran pitää näyttää.

This stuff is thick enough to do the job.

Päätin työstää patsaan alapuolen mahdollisimman valmiiksi, eli käänsin väärälle kyljelle.

I decided to work the bottom half first. I assume this will stabilize the statue, end give me more freedom to work with the more visible half.


Koska kuraa tulee niin paljon, otettiin tuommoinen sanomalehdellä täytetty kilpikonnakin mukaan.

Now there is a newspaper-filled tortoise too, as if this wast enough. The kids are making the tutle.

Alla näkyvä 9 vuotias tyttäreni osoittautui taitavaksi muovailijaksi. Hän teki hienompaa jälkeä kuin minä ja hallitsi hienosti ihmisen muodot.

My 9 yo daughter turnet out to be a brilliant sculptor, who ended up teaching me.

Tähän tämä tältä päivää jäi. Jännittää, pystynkö käntää neidon hallitusti alakyljelleen tai murtuuko se. Vajaa puolitoista säkkiä vetonitia mennyt tähän mennessä, eli n. 35 kiloa.

35 kilos of vetonit-stuff gone so far. I hope she will not crack when I tip her over.

tiistai 20. toukokuuta 2014

Goottikeiju Lucy

Siivet on punaista puuvillaa kahden mustan sifonkikerroksen välissä.

The wings are made of red cotton between two layers of black sciffong. This is goth fairy Lucy.

maanantai 19. toukokuuta 2014

Nukkumatti

Tämä nukkumatti on tehty eri tavalla verrattuna aiempiin nukkeihin. Kangaskasvojen päälle on vedetty trikoo"sukka", jonka sisälle on pujoteltu kengännauhoja rypyiksi. Sitten pienin pistoin on tehty lisää yksityiskohtia. Paljon maalia päälle. Tällä on säkillinen unihiekkaa, jota ei kuvassa näy,

This Sandman is made slightly differently compared to the other dolls. A stretchy "sock" is pullet over the cloth face, and the wrincles are shoelaces an such. The sack of sand is missing in this picture.


Ilona Menninkäinen

Tämä nukke on tehty suurinpiirtein samoin kuin Elaine ja vauva, mutta sukkahousut on maalattu suoraan jalkoihin. Tämä näkyy pikkuisena profiilikuvassani.

This cloth doll "Ilona" is made the same way as Elaine and her baby, except this one actually has feet and her stockings are painted on.

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Fantasianukke vuosien takaa

Kirjauduin photobucket-tiliini, ja sieltä löytyi vanha tuttavuus, Elaine ja vauva, vuodelta 2004 tai sinnepäin. Koska nukke oli ensimmäisteni joukossa, kasvot olivat sarjakuvamaiset.
Kuvan otti muistaakseni ihana isosiskoni Vaateviidakko-blogista.
Nukke on tehty vanhoista lakanoista, käyttäen omia kaavojani. Torso on kiinnitetty telineeseen, joka on vähänkuin talousrullateline. Hiukset on kampaajien käyttämää kuitua. Voisin tehdä blogiin tutoriaalin näistä nukeista ja laittaa kaavani jakoon, jos kiinnostusta löytyy. :)

I logged on to my photobucket-account, and found my old fantasy cloth doll, Elaine and baby from 2004. I just might make a tutorial of these dolls!




Plafondit

Remontoitiin makuuhuone, tapettina Böras-tapetti. Pidän kovasti tapetin kuviosta, joten halusin toisintaa sitä plafondeihin. Tapetinpalasta mallia ottaen hamottelin vapaalla kädellä kuvioita led-plafondeihin (n. 50 €/kpl) ja tussasin permanent-tussilla päälle. Oli hauska ja nopea työ!

Ceiling lights

We renovated the bedroom using Böras-wallpaper. I really like the pattern, so I wanted the ceiling lights to match. I sketched the desing using a pencil and then finished it with permanent marker. Fun and fast craft to do!



lauantai 17. toukokuuta 2014

Tilda-nukke

Tyttöni 9 v. on etevä ompelemaan. Tone Finnangerin Tilda-kirjoja meilla on pieni kokoelma, tämä nukke on Talvikirjasta. Kai minä pikkuisen autoin, lähinnä raajojen kiinnittämisessä, koska tiedän, kuinka kovasti ne on ommeltava kiinni.

Sohvan syntyprosessi oli hauska. Tämmöiset solumuovisohvat olivat ihan sellaisenaan jonkin elektronisen laitteen pakkausmateriaalina, joka joulupaketista putkahti. Kuumaliimaa apuna käyttäen päällystin sohvan kankaalla. Näppärä sohva moneen leikkiin!

My 9 yo daughter is a skilled little seamstress. We have a small collection of Tone Finnanger´s Tilda.books, this is from Winter Wonderland. 
The sofa is made of packgage waste, using a glue gun to apply the fabric on. The Barbies and Moxies have slumber parties on it.



perjantai 16. toukokuuta 2014

Pihapatsas

Nyt on neito kääritty uudestaan verkkoon. Toteutin käärimisen kanaverkkosuikaleilla. Minun oli tyhjennettävä pää uretaanista, koska kääriminen olisi kasvattanut kasvoja liian isoiksi. Seuraavaksi on hankittava pieniä ja isompiakin välineitä rappauslaastin työstämiseen.

Garden statue

Now the maiden is wrapped to another layer of chicken wire. I had to empty the head, because another layer of wire would have made the face too frigging big. Next step is the concrete. I need to find some bigger and smaller tools to sculpt the wet concrete.


Hei kaikille ja tervetuloa lukemaan uunituoretta blogiani! Tässä blogissa kertoilen monenmoisista projekteistani. Ensimmäisenä esittelen tämän puutarhapatsaan, Nukkuvan Neidon. En ole tätä ennen leikkinyt kanaverkolla, ellei lasketa sitä yläasteella väkerrettyä peikkonaamaria, jonka naama lyötiin kotibileissä sisään.

Tästä on tarkoitus tulla senverran kovempi mimmi, ettei moista kannata yrittää.

Projekti alkoi kesällä 2013. Teimme rankkaa kylppäriremppaa, ja pitääkseni oman pääni koossa, tein tauolla varapään kanaverkosta. Siitä tuli suht hyvä, joten tein sille vielä vartalon. Omastani en ottanut mallia.

Hello everybody and welcome! In this blog I will tell you about my multiple projects. First, I will introduce this garden statue. I am new to this sort of thing, so bare with me. We were remodelling the bathroom summer of 2013, so to keep my head straight, I made a spare one of chicken wire. I figured it needed a body better than my own, so here it is.

Siinä se nukkuu tulevalla paikallaan.

Hahmon olisi voinut täyttää myös sanomalehdellä, styroksinpaloilla tms. mutta halusin kokeilla tätä tekniikkaa, jossa verkon sisään suihkutetaan polyuretaania.

I used polyurethane to fill her up. The kind you use to insulate windows.

Tässä vaiheessa se näyttää vähän Toxic Manilta tai joltain, joka kärsii pahasta selluliittiongelmasta. Tähän ei auta kuin puukko.

Now it looks like cellulite stricken monster. This one needs a knife pretty badly.


 
Seuraavaksi neito on käärittävä toiseen kerrokseen kanaverkkoa, jotta ulkorappauslaastille tulee tarttumapintaa.

Next thing is wrapping  her up in another layer of chicken wire. The concrete or whatever needs something to grab on.