Joulu

Valaistut enkelinsiivet/ Illuminated angelwings


Siipien tekeminen alkaa leikkaamalla pahvista mallin. Malli laitetaan kanaverkon keskelle ja verkon reunoja aletaan taittamaan ylöspäin mallin mukaisesti. Verkkoa leikataan sivuleikkurilla erityisesti sisäänäpin kaartuvissa kohdissa, mutta reunoja ja helmoja saa olla runsaasti.

A cardboard form is cut and placed on top of chickenwire. The wire is formed around the edges, but the pattern is not capsuled inside.
 
Pahvimalli otetaan varovasti pois verkon sisältä ja asetetaan verkon alle. Sen avulla muotoa voi korjailla siipiä työstäessä.

Valosarja asetellaan verkon päälle, eli siipien sisälle. Vain lämpiämättömät ledivalot käyvät tähän. Aseta töpselijohto kulkemaan siipien välistä. En kinnittänyt valoja paikoilleen, mutta halutessaan ne voi kiinnittää esim pätkillä rautalankaa.

The form is gently pulled out and placed under the wire. The form is used for constantly fixing the shape of the wings. The led lights are placed on top of the wire.


Siivet täytetään rutatulla paperilla. Tähän upposi kaksi värityskirjaa. Täyttäminen tehdään varovasti, ettei valosarja vahingoitu, tai liiku.

The wings are filled with any kind of paper.


  
Siivet käännetään ja niitä muovaillaan vielä varovasti. Tässä vaiheessa yksittäisiä valoja voi vähän vielä liikutella.

The wings are flipped and formed gently. 

http://tylliritari.blogspot.fi/
http://tylliritari.blogspot.fi/

Kirjansivuista leikataan kaartuvia höyheniä. Niitä voi leikata nipuissa. Taita ne keskeltä vähäsen

The bookpages are cut into slightly curvy feathers. Fold them a little.

Höyhenet liimataan paikoilleen. Taustan voi päällystää alla näkyvällä tavalla. Käytin kuumaliimapyssyä.

The feathers are glued to their place. The back can be overlayed as seen below. I used a gluegun.

  
 


Koriste kirjansivusta, pullonkorkista ja napista

Tämä koriste on tehty kirjansivusta, joka on päällystetty kontaktimuovilla ja leikattu suikaleiksi. Pullonkorkin reunat on väännetty, keskelle on liimattu pyörylä, jonka mallina voi käyttää 20 sentin kolikkoa. Kannallisesta napista on sivuleikkureilla leikattu kanta pois ja liimattu paikoilleen. Suikaleiden päät on liimattu korkin taakse. Koristeen takana on toinen korkkikoriste.

This ornament is made from a book page, a bottlecap and a button.


Jouluinen kattokoriste


Tässä on tämmöinen väline, jonka ympärille lanka kerättiin vyyhdiksi, mikäs tämän nimi olikaan? No nyt sen paikka on keittiön katossa. Pitsikoristeet on leikattu rikkinäisestä peitosta ja tärkätty ylijääneellä tapettiliimalla. Kirjansivukoristeet on koristeltu napeilla ja pullonkorkeilla, kuten virkatut koristeetkin. Taustalla näkyy kirjansivuista ja kanaverkosta valmistetut siivet.

This device was used to gather yarn, what is it called again? Well, now it´s hanging from teh kitchen roof. The crocheted ornaments are cut from a broken bedspread, and starched with leftover wallpaper glue. The ornaments are decorated with bottlecaps and buttons.

Joulusaapikkaat

Nämä joulusukat valmistuivat vanhasta pöytäliinasta, josta ohitin tahrakohdat. Sisällä on vanulevyä, kenkien korot ja kärjet täytin vanulla. Vuori on samaa pöytäliinaa. Kaavat on omani.

These festive bootshaped stockins are made of a recycled tablecloth. The pattern is my own.Tässä yksi wawawuum-saapikas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti