lauantai 1. marraskuuta 2014

Ei ompeluhuone, vaan askarteluasunto

Tässä on punainen tupani.

Here is my red house.


Normaalisti toivottaisin sinut tervetulleeksi ovesta, joka on tuolla suuremman lipan alla, mutta tällä kertaa teen toisin, koska arvelen, että saatat olla innostunut samoista asioista, kuin minäkin.

Normally I would welcome you to my house from the other door, but this time I I will do things differently. I have a feeling, that you might be interested of some of the things I find exciting too.

Joten, mennäänpä sisälle. Otathan huomioon, että tämä on ihan erillinen asuntonsa, joka sattuu olemaan kiinni tässä meidän talossa. En siis asu täällä, vaikka toisinaan tuntuu siltä. Täällä asui aikoinaan talon edellisten omistajien mummi. Täältä ei edes pääse "kotiin", ellei osaa kulkea seinien läpi.

So, let´s enter. Please keep in mind, that this is an enterily separate apartment, that just happens to be attached to our house. So, I do not live here, allthough sometimes it might feel like it. You can´t even go to my "home" through this door, unless you can walk through walls.


Eteisessä on vähän ahdasta, täällä säilytetään työvaatteita ja ylimääräisiä kenkiä. Komeroiden ja vessan ovi pidetään auki, että lämmin ilma kiertäisi niihinkin. Vessanpönttö en rikki, joten ethän käytä sitä. Pidä vain kengät jalassa, lattiamatto on täällä huonossa kunnossa. Alla on betonilattia.

It´s cramped here in the entrance, we keep our work clothes and extra shoes here. The batroom and closet doors are kept open, so the warm air will reach every corner. The toilet is broken, so please don´try to use it. Leave your shoes on, the plastic carpeting is in a bad shape, the bottom is concrete.No, onhan täällä ompeluhuone. Minulla on myös paineilmakompressorilla toimiva nepparikone, jota en käytä kovin usein. Olin raskaan vuosia sitten, ja jotenkin kuvittelin, etten voi elää ilman tämmöistä, joten hankin sen. Toisaalta, aina kun käytän sitä, ihmettelen, miksen käytä sitä koko ajan.  Tavaraakin on, myönnän sen, mutta ihmekös tuo.

Well, here is the sewing room. I also have this machine that punches these snap-buttons on anything and everything. I don´t use it very often. I was pregnant years ago, and got this notion, that I cannot go on without this piece of machinery, so I went and got it. It is pretty handy though. I admit I have alot of stuff, but it´s no wonder.Kurkistetaanpa, mitä tuolla kulman takana on. 

Let´s take a peek, what´s behind the corner.


Kappas, siellähän on pikkuinen keittiö. Kaapit on tyhjät, koska en ole vielä keksinyt. mitä niissä voi säilyttää. Uuni ja jääkaappi ovat täysin toimivat ja hyvät, joten jos jotain varsinaisella puolella hajoisi, ei olisi hätäpäivää.  Joulukoristeet o kaikki tungettu vasempaan kulmaan.

Well, what do you know, it´s a tiny kitchen. Everything here works. The cupboards are empty, I cannot figure out what to store in them, that would make any sense. All the christmas ornaments are stashed on the corner.


Täällä olohuoneessa on askartelutila. Koko pikkuasunto lämpiää tällä leivinuunilla. Se on oikukas, mutta lämmittää suloisesti.

Here in the livingroom, is a crafting space. The whole appartment is heated using this old oven. She is tricky, but very warm and sweet, when in a good mood.  

Tämä tässä on Puvustajan Pokaali. jonka olen saanut ihanalta ja taitavalta isosiskoltani, Vaateviidakon Pirjolta.

This one here is the Costumer´s Trophy, given from my brilliant big sister, Pirjo, from Vaateviidakko.


Siipiä, jotka pitäisi tehdä valmiiksi asti.

A bunch of wings, waiting to be finished.Kiva kun kävit! Jos haluat, voit istahtaa tähän taljalle, niin askarrella jotain yhdessä. Ties mitä saataisiin aikaan!

Nice of you to stop by! If you want to, you can sit on this fleece and we can craft something together. Who knows what we would create!
8 kommenttia:

 1. Kiitos Maikkola :) Tuolla on vielä sauna- ja kylpyhuonetilat, jotka on säilytysjemmoina kaikelle kummalliselle. Tämä "mummonasuntohan" on 80-luvun karussa kuosissa, mutta on aika turha mennä isolla rahalla remppaamaan, kun sotken sen kuitenkin.

  VastaaPoista
 2. Voi kun mullakin joskus olis tollanen tila :)

  VastaaPoista
 3. Aivan uskomattomat tilat askarteluun! Olisipa mullakin tuollainen =)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset! Yleensä ne, jotka näkevät tämän, haluavat remontoida sen vierashuoneiksi yms. Sit minä oon että, "missä mä sitten tekisin kaikkee?". :D

  VastaaPoista
 5. Ei voi kuin kadehtia positiivisesti :) Tuollaiset tilat olisi kyllä ihanat olla olemassa, ei tarvitsisi aina heti siivota jälkiään, kun lopettelee. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
 6. Mun työhuoneeni kutistu ihan silmissä...Kiva kun voi keitellä teet työn lomassa. Itse aina kehun, että mulla on niin hyvä ompelukone, että se keittää kahvitkin, mutta vitsihän se on. Upea tuo vihreälehtinen seinävaate sielä Pokaalin takana, laita se joskus vähän tarkemmin kuvaan.

  VastaaPoista
 7. Kiitokset taas! Liisalle: Tuolta joutuu tosiaan lähtemään vielä ulkokautta pois, niin enimmät langanpätkät voi vielä ravistella pihaan. Mutta kyllä niitä vähän silti sisällekkin kulkeutuu. Pirjo: Vihreälehtinen puu tarttis uudet "karmit" :)

  VastaaPoista