tiistai 4. marraskuuta 2014

Siipeilyä


Keijujen balettitanssiin tarvittiin keveitä siipiä, yhdet soolokeijulle, ja viidet taustakeijuille.
Siipien täytyy olla hyvin kevyet. Nämä tässä ovat taustakeijujen siivet, soolokeijun siivet teen vähän myhemmin.

These are faerie wings for a dance. They need to be very lightweight.

Tyttöni vanhat orqanzaverhot ovat kauniit, mutta vähän liian hempeät kymmenvuotiaalle. Niinpä niistä jalostettiin nyt siivet. Siipien valmistus alkaa muotoilemalla rautalangasta siipien muoto ja liimaamalla se se liimapyssyllä kiinni kankaaseen.

My daughter´s old organza curtains are beautiful, but too kiddish for her, so I recycled one of them to make these wings. The project begins with bending wire into shapes and glueing them with a gluegun onto the fabric.Siivet leikataan irti kankaasta melko läheltä lankaa, suurinpiirtein kolmen, neljän millin päästä.

The wings are cut from the fabric, approximately 3 mm. from the wire.


Siipien osat liimataan pareittain yhteen. Rautalanka peitetään liimaamalla nauhaa sen päälle. Pyssyllä tietty!

The parts of the wings are glued together, the wire is hidden under ribbon glued with the gluegun ofcourse!

Osat liimataan yhteen.

The parts are glued together.Liimasin rintaneulan kiinnitykseksi, koska siivet ovat niin kevyet, että eivät lörpötä. Näen harjoituksissa, toimiiko käytännössä. Jos ei toimi, täytyy laittaa näihin henkselit. (Ei toiminut).

I glued a brooch pin for attachment, because the wings are so lightweight. When I see them in action, I will know if they work for dance. If not, I will have to change it. (It didn´t work so I changed them to elastic suspenders).


Paljetteja ja muuta blingiä lisätty. Lavalla sitä täytyy olla, vaikka olisivat tyylikkäämmät ilman.

Sequins and bling are added on the wings. On stage, there has to be some bling, even though they would be more stylish without.

 

4 kommenttia:

 1. Ihanat siivet ja kun sulla on noin ihana pikku prinsessakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) "Pikkuprinsessa" on jo 10 vuotias, mutta kummasti näyttää kuvissa ihan pikkuiselta.Tyttö hoki näyttävänsä ekaluokkalaiselta näissä kuvissa ja kommenttisi nähtyään repesi nauruun ja sanoi, että "Mitä mä sanoin?!" On kyllä mielissään kehusta, hihittelee tuolla vieläkin. :D

   Poista
 2. Ihanan herkät siivet, sopii hyvin valkoiseen.

  VastaaPoista