sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Pullipin sunnuntai-outfit


10-vuotias tyttöni toivoi ja sai syntymäpäivälahjaksi tallaisen japanilaisen Pullip-nuken. Tämä tuli Japanista ilman rihmankiertämää ja sai hiustensa värin vuoksi nimen "Violetta", tuttavallisemmin "Vietta". Kuten näette, pää on jäätävän suuri, joten se hiukkasen rajoittaa vaatetuksessa. Mitään ei voi ainakaan ylakautta pukea päälle.

Aloitimme tekemällä ylipolven-sukat. Jalan mukaan piirrettiin paperille, asetettiin kaksinkertaiselle spandex-tilkulle ja viivoja pitkin ommeltiin.

My 10 yo daughter wished and got a Pullip-doll as a birthday present. This one came from Japan without clothing, and got the name "Violetta" (Vietta) for her purple highlighted hair.  We made a pair of socks for her. They are sewn through paper and then cut.


Mekko tarvitaan vielä. Tuubimallinen coctailmekko olisi hyvä. Nuken vasemmalla puolella on Viettan väreihin sopiva kangas.

Se valmistuu helposti, nuken muotojen mukaan piirretaan mekko paperille, ommellaan, revitään paperi, leikataan ja käännetään.

The dress is a bodycon dress, again sewn through paper and then cut.
Joustopitsistä leikattiin hartiahuivi, ettei olisi niin totaalisen hoochie mama.

 To avoid the total hoochie mama-look, I cut a shawl out of stretchy lace.
 


4 kommenttia:

 1. Hyvä tulos! Erittäin tykkään miten kaavojen piirostamisen prosessi on käynyt :) Hyvä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun tekee noin joustavasta, ei tarvitse tarra- tai nepparikiinnitystä, joten ei tarvitse kummoisia kaavojakaan. Inhoan ommella pieniä kappaleita olemattomilla saumanvaroilla, etenkin siksi, että ompelukoneeni mielellään nielaisee ne. Ongelma ratkeaa ompelemalla paperin läpi. :)

   Poista
 2. Hieno tuli Violettan violetista asukokonaisuudesta! Hyvä, että mainitsit tuosta pukemisongelmasta ison pään vuoksi. Tietää sitten pukin tontutkin ompelimossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Huppari esim. tuskin näyttäisi kovin hyvältä tuon pään koon takia. Kiitokset etukäteen tontuille :)

   Poista