keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Tähkäpää-riipus pullonkorkeista

 

Tämä on tällaista altered art-askartelua, joka on todella kivaa, suosittelen kaikille. Melkein mistä tahansa voi tehdä melkein mitä tahansa! Mikäs sen hienompaa?

Kertaalleen kirjastosta poistettu, kierrätyskeskukseen saapunut rikkinäinen englanninkielinen satukirja oli menossa roskikseen, mutta "pelastin" sen vielä viimeiseen tarkoitukseensa, askarteluun. Kirjaan kajoaminen saksilla tuntuu aina vähän oudolta, mutta kun sen yli pääsee, siitä tulee riittoisa askartelumateriaalin lähde.

Rapunzel bottlecap pendant

This type of crafting is called altered art, one of my favourite things to do. A book of fairytales, once discarded from a library was going to end up in the trash, so I saved it for it´s final purpose.

Ebaystä saa ostettua läpinäkyviä tarroja, jotka on tarkoitettu pullonkorkkiaskarteluun. Voit myös käyttää kahdenkymmenen sentin kolikkoa leikkuumallina ja lakata kuvion.

You can buy stickers ment for bottlecap crafting from Ebay. You can also use a coin as a cutting pattern and use varnish for the picture.

Tähkäpää valikoitui kymmenistä saduista tähän riipukseen.

 Rapunzel got chosen for this pendant.
 

Tarvitset pullonkorkkeja. Se, miten ne hankit, on toinen juttu. Vaikka järjestäisit kosteat grillibileet, todennäköistä on, että juomat ilmaantuvat paikalle tölkeissä. Minä tarvitsen kaikkea niin suurissa määrissä, että en itse viitsinyt alkaa ihan juomalla näitä korkkeja keräilemään. Ratkaisin asian jututtamalla erään pikkubaarin omistajaa. Sain heti mukaani pari kourallista korkkeja, muutaman päivän päästä hain ämpärillisen. Annoin kiitokseksi riipuksen, jossa oli neliapila prässättynä. Rouva oli todella iloinen!

You are going to need some bottlecaps. It´s hard to get them in large quantities, because cans are so much more convenient. I´m not much of a drinker, so I got mine from a local bar. A full bucket of them!

Heitä ne takkaan, nuotioon tai saunanpesään. Näin niistä häviää karhunkuvat ja tulee rustiikkinen pinta. Jos edellämainittuja mahdollisuuksia ei ole, revi sisällä oleva muoviosa irti ja maalaa logot piiloon, jos haluat.

Throw them into a fireplace or a camp fire. This gives them a nice rustique look. If not possible, tear the rubber piece from the inside and paint over the logos, if you want to.
 Pese ja kuivaa korkit. Sisäpuoli täytyy olla puhdas, jotta liima pysyy siinä.

Wash and dry the bottlecaps properly.
 

Väännä korkin reunat pihdeillä hieman auki.

Use pliers to open the edges a little.

Lyö vasaralla ja naulalla reiät reunoihin. Avattuun korkkiin ylös ja alas. Toiseen korkkiin vain ylös.

Use a hammer and a nail to punch holes through the edges. 

Liimaa liimapistoolilla kuviot korkkeihin. Muukin liima käy, mutta pistooli on minun suosikkivälineitäni.

Glue the pictures insider the bottlecaps the way you want to.


Kiinnitä osat toisiinsa haluamallasi tavalla. Itse käytin messinginväristä metallilankaa, jota kieputtelin satunnaisesti. Lisää halutessasi pieni koriste.

Attach the pieces together with wire, and if you want to, add a little trinket.
 

2 kommenttia:

  1. Selvisi nyt sekin, miten ne korkit ovat niin "patinoituneita". Mä luulin, että ne on luonnosta kerättyjä, ja ajan kuluessa värinsä menettäneet!

    VastaaPoista
  2. En raaski kaikkia kullanvärisiä polttaa, esim. joulukoristeissa, joissa niiden taustat ei näy. Näissä on melkoinen putsaaminen. Osa korkeista hajoaa käsittelyssä, mutta karhu-korkit ja muut yleisimmät kestävät polttamisen hyvin.

    VastaaPoista